/Žene sa velikim srcem su jake jer…

Žene sa velikim srcem su jake jer…

Ako me pitaš da li mi je svejedno ili ne, nije. Ako me trebaš da stanem uz tebe, hoću. Ako želiš da budem dio tvog života, da ostanem, i da budem rame za plakanje u bilo kojoj oluji s kojom se suočavaš, obećavam da ću to učiniti. Bez oklijevanja. Bez obzira na to koliko je boli ili nesuglasica prošlo između nas.

Kada volim, partneru predajem svoje srce na dlanu. Smiješim mu se i kažem mu da se brine za njega, a ja se ne bojim,ne  štitim niti gradim zidove.

Kada volim, otvaram se. Vjerujem. Opraštam. Slušam. Dopuštam svojim osjećajima da govore. Kada volim, ne proračunavam niti kontroliram; Dopuštam svemiru da nas zbliži i da se naša sreća gradi prirodno.

Kada volim, šijem vezu između svoga srca i druge osobe.Volim bez ograničenja jer je život prekratak za bilo što drugačije.

Kada volim, volim glupo i slobodno i sa svime što imam jer sam rođena s velikim srcem i nisam naučila voljeti manje.

Ali nemojte smatrati moje veliko srce slabim.

Molim vas, nemojte vidjeti moju ljubaznost kao nesigurnost, moje davanje kao prekomjernu nadoknadu, moju spremnost da vjerujem kao očaj.

Molim vas, nemojte vidjeti moje puteve ljubavi kao patetične ili moje brige za vas kao neiskrene. Ne lažem kad kažem da ću vas staviti na prvo mjesto. Ne pretvaram se kad te poljubim sa strašću. I nisam krhka jer vam dopuštam da dijelite posebno mjesto u mom srcu.

Stvar je u tome što je žena s velikim srcem – često  pogrešno shvaćena. Naša zabrinutost je smatrana kao “previše” ili “luda”. Naši načini opraštanja smatraju se jadnim, a ne moćnim. Našu podršku ljudima koje volimo smatraju glupom, a ne na bezuvjetnom podrškom.

Umjesto da naše srce smatraju jakim, smatraju ga krhkim.

Ali prava istina o ženama s velikim srcem? Mi smo sve osim toga.

Žena s velikim srcem je jaka. Ona je jaka jer uvijek iznova bira ljubav. Ona je jaka jer oprašta, jer pušta ljude da uđu u njen svijet, jer vjeruje u dobro u ljudima, čak i nakon boli.

I s tim punim, otvorenim srcem, ona je sve samo ne slaba.

Stoga, molim vas, nemojte smatrati moje veliko srce kao krhkost, kao slabost.

Ja sam žena koja zna voljeti i ne plaši se. Ja sam žena koja daje i brine i podržava jer ću uvijek stajati uz one koji su mi nešto značili. Ja sam žena koja oprašta jer su ljudi nesavršeni i svi mi zaslužujemo šanse da rastemo.

Ja sam žena s velikim srcem, a ne slabim, i nikada se neću sramiti toga.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “trecasreca.com”, ukoliko ga želite preuzeti obavezno je da linkujete sa vašeg sajta ka našem izvornom tekstu.

Podijeli svoje utiske o tekstu: